Antisosyal Kişilik Bozukluğu kategorisinde yer alan Psikopatlığı, genel anlamda " Vicdan yoksunluğu " diye de tanımlayabiliriz. Psikopat bir kişi, vicdani duygulardan mahrumdur; kendi çıkarları için her yolu mübah sayar.
Yaptıklarından en ufak bir pişmanlık duymadıkları gibi, yaptıklarının sorumluluğunu da asla kabullenmezler. Düşüncesiz ve sorumsuz kişilikleri doğrultusunda, yaşam amaçları da belirsizdir. Düşündükleri sadece kendileridir, başkalarına karşı empati duymazlar. Sürekli yalan söylemek, farklı isimler altına gizlenmek, kendi zevkleri için diğerlerini kandırmak gibi davranışlar içersinde olan Psikopat kişiler; her daim kurnazca oyunlar sergilerler. Diğer insanlara kötü davranmış, onların canını yakmış olmaları ve uyguladıkları psikolojik şiddet Psikopatlar için önemsizdir, kayıtsız kaldığı durumlardır.
Aşırı derecede Benmerkezci olan Psikopat kişilikler, gelecekle ilgili planlar yapamazlar. İzledikleri ve önemsedikleri tek şey, kendi dürtüleridir. Diğer her şey onlar için o kadar önemsizdir ki; birilerinin inşa etmeye çalıştığını, psikopatlar yıkarlar. Duygusuz oldukları için; sevgi, saygı, şefkat gibi duyguları asla önemsemezler. Aksine, yarattıkları hayal kırıklığından; vermiş oldukları rahatsızlıktan, çektirmiş oldukları acıdan büyük bir haz duyarlar. Bencilliklerini gizlemek için taktıkları "Normal İnsan Maskeleri " hep vardır.
Psikopat kişiliklerin tedavisi çok güçtür; denenmiş pek çok tedavi yöntemi bulunmasına rağmen," Standart " kabul edilmiş bir tedavi yöntemi yoktur. İlaçlarını kullanmamaya meyilli olmaları da, tedaviyi zora sokan etmenler arasındadır.
Bazı uzmanlara göre; tedaviden ziyade, yönetilmeleri tek çaredir.Kimi uzmanlara göre;" Bilişsel Davranış Terapisi " fayda sağlayabilir. Bir başka uzman kesimi içinse; tehlikenin boyutuna göre tek çare, psikopatların güvenli bir hastanede kapalı tutulmalarıdır.