OKULLAR AÇILDI ! PEKİ,PANDEMİ SONRASI ÇOÇUĞUNUZ OKULA NE KADAR HAZIR?
Pandemi dönemi ile birlikte uzaktan eğitime geçen Eğitim Kurumları 1,5 yıl sonra, 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitime başladı. Peki çocuğunuz bu duruma ne kadar hazır? Nelere dikkat etmelisiniz?
UYKU DÜZENİ:
Yaz döneminin etkisi ve diledikleri zaman yatma alışkanlıkları yüzünden çocuklarınız, okulların açılması ile birlikte saat düzenine alışmakta zorlanacaklardır. Merak etmeyin, bir iki hafta içinde bünyeleri bu duruma alışacaktır.
ARKADAŞLAR İLE TEMAS:
Uzun süre birbirlerini görmeyen yakın arkadaşlar; bir anlık mutluluk ile dikkatsizce davranabilir ve sarılma, yakın temas gibi eylemlerde bulunabilirler. Bu noktada, çocuklarınızı mutlaka uyarmalı ve okul yönetiminin panolara asmış olduğu kurallara uymalarını sağlamalısınız.
İSTEKSİZLİK:
Rahat ev hayatına alışan bireyler,sabit programa geçişte zorlanma yaşayacaklardır.Bu süreçte modları biraz düşüktür ama zamanla yerine oturacaktır.
ENDİŞE:
Aşırı kaygılı öğrenciler, sınıfta herhangi bir vaka olasılığı karşısında endişe durumu oluşturup; başarıyı olumsuz yönde etkileyeceklerdir. Öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı tedbirler ve sınıfta vaka çıkması durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği anlatılmalı; gerekli hallerde rehberlik biriminden yardım alınmalıdır.
CEP TELEFONU VE SOSYAL HESAPLAR:
Pandemi sürecinde okullarına gidemeyen, dışarı çıkıp arkadaşları ile oynayamayan, hareket alanları iyice kısıtlanan ve evde kalan çocukların teknolojik aletlere olan düşkünlükleri daha da artmıştır. Aileler, özellikle cep telefonlarını çocuklarının kullanımına sunarak; kontrolsüz bir alışkanlık oluşmasına zemin hazırlamışlardır. Bu alışkanlığın önüne geçebilmek için; ailelerin, teknolojik araç kullanımına sınırlama getirmeleri gerekir. Kullanım, kontrollü olmalı ve 45 dakika ile sınırlandırılmalıdır.
Çocuklarınızı Covid19 hakkında bilgilendirin,alınması gereken önlemleri anlatın ve bu sürecin geçici olduğunu belirtin.